Primul modul se va desfasura in perioada 26.10.-01.11.2024 si face parte dintr-o serie de 7 module saptamanale, ce se vor derula fata-in -fata in Iasi.
Cursul nu presupune cunoștințe prealabile. Pedagogia Waldorf oferă metode deosebite de lucru cu elevii, ce pot fi aplicate în orice școală!
Cursul beneficiază de prezența constantă a doamnei prof. Erika von Lucke, formator cu experiență din Germania, care vă așteaptă cu mult drag.
Costul unui modul este de 600 lei. Cursul debutează în data de 26 octombrie. Înscrieri până pe 12 octombrie 2024.
Detalii și înscrieri:
>>> Programul Simpozionului Științific Geo-Iași <<<
DATA ŞI LOCUL
În spiritul tradiţiei care se menţine în Departamentul de Geologie încă de la înfiinţarea Universităţii, avem onoarea să vă invităm la Simpozionul Ştiinţific „Geo-Iași”, care se va desfășura în zilele de 25-27 octombrie 2024. Simpozionul va cuprinde sesiunile de comunicări „Mircea Savul” și „Grigore Cobălcescu” și o aplicație practică în Carpații Orientali.
PROGRAMUL ŞTIINŢIFIC
Programul ştiinţific al Simpozionului va include comunicări în plen, mese rotunde, sesiuni de postere şi reuniuni de informare din domenii variate ale geologiei:
Datele cuprinse în Formularul de înregistrare pot fi trimise până la data de 1 octombrie 2024 la adresa de email
Informaţii suplimentare vor fi trimise printr-o a doua circulară până la data de 22 octombrie 2024.
Aplicația practică va avea loc în Sinclinalul Rarău și Flișul extern carpatic din zona Moldovița-Sucevița (26-27 octombrie 2024). Prețul aplicației de teren – 200 Ron (transport si o noapte de cazare la Stațiunea de cercetare Rarău-UAIC).
COMITETUL ŞTIINŢIFIC
Prof. dr. emeritus Leonard Olaru |
COMITETUL DE ORGANIZARE
Conf. dr. Paul Ţibuleac (coordonator) |
Doamna Prof. univ. dr. em. Bica Ionesi s-a stins din viață în seara zilei de 30 iulie 2024, la vârsta de 96 de ani.
Deși a fost obligată să se pensioneze în anul 1985, la doar de 57 de ani, în plină putere intelectuală și creatoare, activitatea sa profesională, științifică și didactică a fost remarcabilă. Generațiile de studenți și doctoranzi pe care le-a îndrumat au avut în persoana doamnei profesoare un model de cercetător autentic și de profesor dedicat. A lăsat o moștenire științifică impresionantă, reprezentată prin numeroase lucrări științifice (peste 160 de lucrări științifice și cărți de specialitate) și o colecție de zeci de mii de exemplare fosile care sunt păstrate în Muzeul de Paleontologie al Departamentului de Geologie din cadrul Facultății de Geografie și Geologie. A fost o cercetătoare recunoscută pe plan național și internațional în domeniul paleontologiei și stratigrafiei depozitelor sedimentare miocene (îndeosebi badeniene și sarmațiene din România și Republica Moldova).
Noi, cei care vrem să știm câte ceva din trecutul geologic al pământului pe care viețuim, va trebui să facem totdeauna apel la rezultatele cercetărilor Doamnei Profesor Bica Ionesi.
Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Sfinții 40 de Mucenici din Copou, unde va avea loc și slujba de înmormântare vineri 2 august începând cu ora 12:00.
Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace!
Prof. univ. dr. Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Române, ar fi trebuit să împlinească 83 de ani peste câteva zile. Soarta a făcut ca acesta să nu poată atinge această vârstă frumoasă.
A fost profesorul care a marcat zeci de generații de absolvenți prin erudiție, prin calitatea umană absolut remarcabilă și prin dedicare totală geografiei românești. Frumusețea sufletului său și corectitudinea sa au fost exemplare! A servit geografia cu onoare, cu dragoste și multă pricepere! A fost membru corespondent al Academiei, dar ar fi meritat cu siguranță să fie academician al celui mai mare for științific al României. A fost un om admirabil, cu o deosebită putere de muncă și cu un rafinament științific și uman rar întâlnit.
A oferit un răspuns foarte frumos atunci când a fost întrebat de ce a ales geografia: "Am ales-o pentru că geografia mi-a oferit răspunsuri la toate întrebările pe care le-am avut."
Vorbele sale sunt un testament pentru geografie! Pentru noi! Este un exemplu și cred că este inegalabil prin tot ce a făcut! Dumnezeu să îl ierte!
Conform informațiilor preliminare, trupul va fi depus la Capela de jos din Cimitirul Eternitatea, iar slujba de înmormântare va avea loc marți, 23 iulie 2024.
Pagina 1 din 2