Conform Adresei UAIC nr. 7684/29.04.2025, Facultății de Geografie și Geologie îi sunt repartizate 11 locuri de tabără pentru vara acestui an universitar. Prin urmare, în perioada 5 mai – 2 iunie 2025 studenții facultății noastre care doresc ocuparea unui loc gratuit în taberele studențești pot depune cererea de solicitare a unui loc de tabără la Secretariatul facultății. Sunt necesare depunerea următoarelor documente:

- cererea tip (se va pune la dispoziție de Secretariatul facultății sau poate fi accesată de aici);

- documentele justificative care atestă situația rezultatelor deosebite obținute la învățătură, implicarea în activități extracurriculare sau încadrarea studentului în unul dintre cazurile sociale prevăzute la art. 5 alin.(1) lit. a) din prezenta Metodologie privind organizarea taberelor studențești.

Beneficiarii de locuri gratuite în taberele studențești din perioada vacanței de vară, sunt studenții care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

- Sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, la programul de studii universitare de licență, la programul de studii universitare de masterat sau doctorat;

- Sunt integraliști respectiv au promovat examenele la toate disciplinele de studiu obligatorii prevăzute în planul de învățământ din anul anterior de școlarizare sau aferente sesiunii de iarnă în cazul studenților din anul I;

- Studenții care se află în an terminal pot beneficia de loc gratuit în taberele studențești,

chiar dacă au susținut toate examenele privind finalizarea studiilor

Categoriile de beneficiari ai taberelor studențești sunt:

- cazuri sociale – studenți orfani de unul sau ambii părinți, cei proveniți din casele de copii sau plasament familial, apartamentele, centrele de primire în regim de urgenţă şi centrele maternale conform art. 123 din Legea nr. 272/2004, romi, absolvenți ai liceelor din mediul rural și cei care beneficiază de burse sociale – studenții bolnavi de: tuberculoză, care se află în evidența unităților medicale, pe perioada tratamentului tuberculostatic, diabet insulinonecesitant, boli maligne, sindroame de malabsorbție severe, boală cronică de rinichi în program de dializă, astm bronșic persistent moderat sau sever, epilepsie grand mal, cardiopatiicongenitale, hepatită cronică cu fibroză avansată (stadiul F3 sau F4), glaucom, miopie gravă, boli imunologice autoimune forme severe, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice severe care necesită tratament continuu sau spitalizări frecvente, surditate bilaterală, fibroză chistică, cei infectați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor și încadrați într-un grad de invaliditate.

În cazul studenților cu dizabilități, aceștia vor putea solicita în cererea tip să fie însoțiți în tabără de persoana desemnată ca asistent personal de comisia medicală, în limita locurilor alocate universității, instituțiile de învățământ superior având obligația de a asigura locuri pentru toți însoțitorii studenților cu dizabilități.

- studenții – doctoranzi, masteranzi, studenții cu rezultate deosebite obținute la învățătură în anul precedent de școlarizare, studenții integraliști (studenții care au promovat examenele la toate disciplinele de studiu obligatorii prevăzute în planul de învățământ din anul anterior de școlarizare.

- studenții care activează în cadrul CCS/CCSS Tei și care s-au evidențiat prin activitățile cultural - artistice desfășurate.

- studenții implicați în acțiuni de voluntariat, activități și proiecte studențești, manifestări culturale, științifice și sportive gestionate de federațiile studențești, legal constituite, pe baza criteriilor specifice stabilite de acestea.

Calendarul privind organizarea taberelor studențești în 2025, precum și perioada de desfășurare a taberelor, pot fi consultate aici.