Departamentul de Geografie organizează în data de  30 martie 2023 cea de-a XXIX-a Ediție a Simpozionului Internațional de SIG, BACKUP Edition, la Facultatea de Geografie și Geologie, Departamentul de Geografie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași.

Simpozionului Sisteme Informaționale Geografice este primul simpozion dedicat Sistemelor Informaționale Geografice și teledetecției organizat în România. Astfel, ca urmare a colaborării dintre Universitatea "Al. I. Cuza din Iași", Academia de Științe a Republicii Moldova și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, în anul 1991, la Iași, a fost organizată prima ediție. Ulterior s-au alăturat în tabăra organizatorilor Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Asociația geo-spatial.org și din anul 2020 se alătură și Facultatea de Geografie din cadrul Universității de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), aceasta fiind organizatoarea ediției a XXVIIIa din anul 2021. La acest moment Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău) este asimilata Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. În prezent simpozionul este organizat prin rotație de instituțiile partenere.   

Pentru cei interesați să participe activ, cu comunicări, vă rugăm să accesați următorul link pentru înregistrare: https://forms.gle/eUbCgGdLcbbfdbcP7

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al Conferinței: (www.geo.uaic.ro/sig2023), sau să ne contactați la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..