🌟 Noaptea Muzeelor la GEOștiințe: GEOLOGIA este atractivă! 🌟

📅 Pe data de 18 mai 2024, colecțiile de Mineralogie și Paleontologie au fost gazda a peste 1000 de vizitatori în cadrul evenimentului “Noaptea muzeelor la GEOștiințe”, aflat la prima ediţie şi organizat în cadrul Facultății de Geografie și Geologie de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
🎥 Începând cu ora 18:00, evenimentul a debutat cu proiecţia filmului “Fire of Love”. Pe parcursul serii, vizitatorii au fost ghidaţi prin lumea fascinantă a rocilor, mineralelor și fosilelor, având şansa să exploreze peste 20.000 de exponate. Colecțiile unicat de pietre prețioase și semiprețioase, dinozaurii din era mezozoică și amoniții din oceanele preistorice au fost atracţiile principale.
🔬 Pentru a depăşi aşteptările vizitatorilor, toţi cei prezenţi au avut oportunitatea să descopere cristale cu fluorescență, particulele de polen din Cretacic și minerale la microscopul petrografic. Studenți voluntari de la Geologie au interacționat cu vizitatorii de toate vârstele, iar cei mai curioși s-au bucurat de aplicații interactive.

Galerie foto

Mulţumim tuturor celor care au participat şi ne-au ajutat să transformăm seara de 18 mai, într-o noapte Geologică. 🌍✨

Pentru galeria foto completă accesaţi link-ul: http://geology.uaic.ro/2024/noaptea-muzeelor-la-geostiinte-geologia-este-atractiva/

Dacă te fascinează Geologia şi vrei să afli mai multe despre noi vizitează website-ul https://geologie.ro

Paginile colecţiilor de Mineralogie şi Paleontologie:
http://geology.uaic.ro/muzee/mineralogie
https://www.instagram.com/muzeuldemineralogie
https://www.facebook.com/muzeuldemineralogie
https://www.paleouaic.com
https://www.facebook.com/paleouaic