alexandru.ungureanu

Prof. univ. dr. Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Române, ar fi trebuit să împlinească 83 de ani peste câteva zile. Soarta a făcut ca acesta să nu poată atinge această vârstă frumoasă.

A fost profesorul care a marcat zeci de generații de absolvenți prin erudiție, prin calitatea umană absolut remarcabilă și prin dedicare totală geografiei românești. Frumusețea sufletului său și corectitudinea sa au fost exemplare! A servit geografia cu onoare, cu dragoste și multă pricepere! A fost membru corespondent al Academiei, dar ar fi meritat cu siguranță să fie academician al celui mai mare for științific al României. A fost un om admirabil, cu o deosebită putere de muncă și cu un rafinament științific și uman rar întâlnit.

A oferit un răspuns foarte frumos atunci când a fost întrebat de ce a ales geografia: "Am ales-o pentru că geografia mi-a oferit răspunsuri la toate întrebările pe care le-am avut."

Vorbele sale sunt un testament pentru geografie! Pentru noi! Este un exemplu și cred că este inegalabil prin tot ce a făcut! Dumnezeu să îl ierte!

 

Conform informațiilor preliminare, trupul va fi depus la Capela de jos din Cimitirul Eternitatea, iar slujba de înmormântare va avea loc marți, 23 iulie 2024.