Facultatea de

Geografie și Geologie

Școala de vară cu tema Descoperim Pământul spre culmile cunoaşterii! – GEO-GEO

Luni, 11 iulie 2022, a debutat a patra ediție a Școlii de Vară cu tema „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii!” – GEO-GEO, una dintre cele 11 școli de vară ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cursul de deschidere s-a desfășurat în unul dintre amfiteatrele Facultății de Geografie și Geologie, în prezența unui mare număr de participanți (elevi, studenți consultanți, cadre didactice). La deschiderea festivă a activităților au luat cuvântul prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector al Universității, prof. univ. dr. Adrian Grozavu, decanul facultății, conf. univ. dr. Lilian Niacșu, directorul Departamentului de Geografie, asist. univ. dr. Iuliana Buliga, din partea Departamentului de Geologie, lect. univ. dr. Bogdan Neculau – coordonator al Centrului de Învățare al Universității, conf. univ. dr. Dan Lesenciuc – coordonatorul proiectului ROSE și lect. univ. dr. Marinela Istrate, care a făcut o succintă, dar expresivă și condensată prezentare a facultății, specializărilor de la Licență și Master, oferite de cele două departamente.

Activitățile din cadrul actualei ediții a Școlii de Vară cu tema „Descoperim Pâmântul spre culmile cunoașterii!” – devenită, deja, o manifestare, de tradiție – se bucură de interesul și participarea a 50 de elevi, din 9 județe ale țării: Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Pe parcursul a două săptămâni, până pe 24 iulie, elevii vor participa la diferite activități, atât cu caracter didactic – cursuri, ateliere, vizite, drumeții în Iași și în nordul Moldovei – cât și cultural-recreativ (spectacole, activități sportive). Ei vor fi cazați în căminele Universității și vor servi masa la cantină, pregătindu-se, astfel, pentru viitoarea viață de student.