Facultatea de

Geografie și Geologie

Cercul studențesc FOSS4G-GeoIS caută membri!

Cercul studențesc Free & Open Source Software for Geospatial – Geografie Iași (FOSS4F-GeoIS) își propune ca obiectiv organizarea și desfășurarea unor activități de formare-dezvoltare în Sisteme Informaționale Geografice cu ajutorul unor aplicații cu sursă deschisă și în crearea de date libere, care nu fac obiectul curriculum-ului formal din cadrul Departamentului de Geografie, Facultatea de Geografie și Geologie, dar care vor fi utile în formarea și în preocupările didactice și științifice ale viitorilor geografi.
 
Activitățile din cadrul cercului FOSS4G-GeoIS sunt deschise tuturor studenților UAIC, dar în special studenților geografi (de la toate specializările).
 
Coordonarea cercului este realizată de către Conf. dr. Mihai NICULIȚĂ (mihai.niculita@uaic.ro).
 
Întâlnirile se vor realiza online, în fiecare săptămână, JOI, între 16:00 şi 18:00.
 
În primele 7 întâlniri se vor aborda subiecte introductive (precum instalarea şi utilizarea aplicaţiilor FOSS4G, sisteme de coordonate SIG, georeferenţierea/geocodarea, crearea, manipularea şi analiza datelor spaţiale, cartografia), urmând ca în următoarele 7 săptămâni să se deruleze două proiecte: Cartează CUZA! şi DigiIASI.
 
Înscrierea se face prin e-mail la mihai.niculita@uaic.ro (se specifică numele si prenumele si dorinţa de a participa), iar mai multe detalii se regăsesc la http://www.geomorphologyonline.com/ro/node/155