Facultatea de

Geografie și Geologie

Conferința anuală a Societății de Geografie din România

În perioada 30 mai-2 iunie se va desfasura la Satu Mare Conferinta anuala a Societatii de Geografie din Romania.

Conferinta se va deschide, ca in fiecare an, cu Gala Premiilor SGR. În acest sens, avem rugamintea ca pana vineri 17 mai sa faceti propuneri din partea facultatilor/departamentelor/centrelor universitare pe care le coordonati/reprezentati.

Acestea vor fi ulterior analizate in cadrul Biroului de Conducere al SGR care va lua decizia finala asupra acordarii lor.

Va trimit mai jos lista premiilor prevazute in statutul SGR

 

1. Geograful anului
Se acordă pentru activitatea științifică și/sau didactică și/sau managerială desfășurată în mediul academic și/sau instituții de cercetare-proiectare și/sau instituții și autorități ale statului și/sau asociații-fundații.

2. Profesorul anului
Se acordă pentru activitatea didactică și/sau științifică și/sau managerială desfășurată în învățământul preuniversitar, de stat și particular.

3. Cartea anului
Se acordă geografilor din orice domeniu pentru lucrări științifice publicate în anul în curs (tip carte).

4. Exploratorul anului
Titlul de excelență „Emil Racoviță” se acordă pentru activitatea de explorare geografică-științifică desfășurată în țară sau în străinătate.

II. MEDALIA DE ONOARE, ÎNSOȚITĂ DE O DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ

Se acordă geografilor români, membri SGR, precum și geografilor străini pentru merite deosebite în dezvoltarea geografiei, în realizarea de lucrări de referință privind cunoașterea spațiului românesc, promovarea geografiei și a imaginii României în plan european și mondial. Inscripționare în limba română și în limba engleză.

III. DIPLOMA

1. Carol I
Se acordă filialelor SGR care aniversează o cifră rotundă (multiplu de 10) peste 30 de ani de la înființare;
Se acordă post-mortem geografilor români cu contribuții deosebite în dezvoltarea geografiei, cu prilejul unor aniversări/comemorări rotunde (multiplu de 5 sau de 10) de la naștere sau de la moarte.

2. Simion Mehedinți și titlul de GEO MAGISTER
Se acordă geografilor români, membri SGR, care au depășit vârsta de 70 de ani, pentru întreaga carieră didactică și științifică.

3. George Vâlsan
Se acordă membrilor SGR care au depășit vârsta de 50 de ani, pentru activități deosebite didactice și științifice.

4. Vintilă Mihăilescu
Se acordă geografilor români, membri SGR, în vârstă de până la 50 de ani, pentru activități deosebite didactice și științifice.

5. Victor Tufescu
Se acordă geografilor români, membri SGR, profesori din învățământul preuniversitar, pentru rezultate deosebite obținute în pregătirea elevilor pentru concursuri de geografie naționale și internaționale.

6. Mihai David
Se acordă studenților-absolvenți, din anul în curs, cu medii peste 9:00, din facultățile și departamentele cu profil geografic din România.

7. Tiberiu Morariu
Se acordă studenților și elevilor cu lucrări originale publicate sau cu premii obținute la concursurile naționale și internaționale de geografie.

8. Constantin Brătescu
Se acordă studenților și elevilor din străinătate care studiază în România și care au lucrări scrise (articole), publicate cel puțin pe internet, despre frumusețile României.

 

Cu deosebita consideratie,
Monica Dumitrascu

Deputy Director
Institute of Geography, Romanian Academy
12, Dimitrie Racovita, sect. 2, Bucharest
stefania_dumitrascu@yahoo.com
tel: 0213135990, fax. 0213111242
mob. 0721243489