Facultatea de

Geografie și Geologie

Eveniment online dedicat promovării cercetării

 

Va invitam sa participati la un eveniment online dedicat promovarii cercetarii — un dialog cu Tudor Oprea, cercetator in medicina la Universitatea din New Mexico (h-index 72), si Andrada Fiscutean, jurnalist de stiinta freelance, cu articole publicate in Nature, Wired, Motherboard, Ars Technica. Intalnirea se adreseaza comunitatii stiintifice din Romania si este organizata de echipa din UAIC in cadrul evenimentului european „Noaptea cercetatorilor”

Discutia „Cum si de ce promovam cercetarea” va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 18:00.

Evenimentul va avea loc pe Zoom si va puteti inscrie aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfR5jkkd0FwxCjuxSCmq5VrcyffF4p2ChoDlmYCVJWCqJjZaw/viewform?usp=sf_link

Alaturi de cei doi invitati, vom discuta despre teme precum publicul de stiinta din Romania, motivele si retinerile cercetatorilor de a face un pas catre public, ce inseamna outreach si de ce devine o parte din ce in ce mai importanta a proiectelor de cercetare si multe alte subiecte din sfera comunicarii stiintei.

Daca aveti intrebari, le puteti trimite prin intermediul formularului de inscriere.

Cine sunt invitatii?

Tudor Oprea este profesor de medicina, farmaceutica, chimie si biochimie si sef al departamentului de informatica biomedicala in cadrul Universitatii New Mexico din Albuquerque (SUA) si profesor invitat la Universitatile din Göteborg (Suedia) si Copenhaga (Danemarca). A obtinut titlul de doctor la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. Cu peste 250 de publicatii ca autor sau co-autor, 9 brevete si doua carti din domeniul descoperirii medicamentelor, Tudor Oprea investigheaza in prezent utilizarea inteligentei artificiale in descoperirea de noi medicamente.

Andrada Fiscutean este jurnalist de stiinta si tehnologie, cu articole publicate in Nature, Ars Technica, Wired, Motherboard si ZDNet. In anul academic trecut, a fost Knight Science Journalism Fellow la MIT. Andrada face parte din board-ul Federatiei Internationale a Jurnalistilor de Stiinta. In timpul liber, colectioneaza calculatoare est-europene fabricate in anii 1980 si 1990.

Detalii despre eveniment gasiti pe pagina Noaptea cercetatorilor: https://noapteacercetatorilor.ro/nc/nc2020/iasi/panel-online-cum-si-de-ce-promovam-cercetarea/