Facultatea de

Geografie și Geologie

Bursa de Excelenţă Every Can Counts

Every Can Counts România a lansat programul Bursa de Excelenţă Every Can Counts, în cadrul căruia va acorda unui numar de 3 studenţi pasionaţi de protecţia mediului câte o bursă în valoare de 500 euro. Scopul proiectului este de a suscita interesul tinerilor pentru cercetarea în domeniul mediului.

Înscrierea se va face prin transmiterea aplicaţiei la adresa office@alucro.ro, cu subiectul „Înscriere Bursa ECC”. Aplicaţia va conţine următoarele informaţii:

1. Formularul de înscriere completat cu datele aplicantului; Formular de candidatura Bursa ECC

2. Un eseu pe o temă legată de protecţia mediului (format Word, Times New Roman, spatiere 1.5, maxim 10.000 de caractere), fie cu caracter general, în care să existe o secţiune dedicată dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclării dozelor din aluminiu.

3. Video de prezentare care să răspunda câtorva intrebări (Spune-ne ceva despre tine; Care este tema eseului tau şi de ce ai ales-o; Descrie experienţa în voluntariat şi ce responsabilităţi ai avut; Cum consideri că îţi poate fi de folos bursa Every Can Counts; Intenţionezi să urmezi o carieră care are legatură cu protecţia mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer). 

Data limită de trimitere a aplicaţiilor este 31 mai 2016. Orice aplicaţie trimisă dupa această dată nu va fi luată în considerare.

Criterii de jurizare: Obligatoriu: media 8 (anul 2014-2015)

  • eseu legat de protecţia mediului* = 5 puncte
  • video de prezentare  =  5 puncte
  • experienţa în voluntariat = 5 puncte

Despre Every Can Counts Romania: Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts - o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria - desfăşoara ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ,  dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.

Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro si www.facebook.com/everycancounts.ro.

 

 

Andreea Lapadatu

Responsabil Comunicare

 

poster BursaECC 70x100