Facultatea de

Geografie și Geologie

Școala de vară cu tema Descoperim Pământul spre culmile cunoaşterii! – GEO-GEO

Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iași va desfășura online, în perioada 6 - 19 iulie 2020, o scoala de vara cu tema Descoperim Pământul spre culmile cunoaşterii! – GEO - GEO . Programul de vară este finanțat din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială).
Elevii participanti la acest proiect vor primii câte o tabletă cu trafic de internet mobil inclus. Pentru aceasta este necesar ca toți cursanții să se afle în perioada de desfășurare a cursurilor în aria de acoperire a furnizorilor de internet mobil.

Programul de vară va avea o durată de 2 săptămâni.

Elevii vor beneficia de un program intens şi diversificat de cursuri și ateliere (online) care îi vor ajuta să înțeleagă specificul geologiei ca ştiinţă care studiază Pământul, compoziţia şi structura sa, fosilele şi evoluţia vieţii în decursul timpului geologic precum şi despre resursele naturale ale Terrei. Geografia ca ştiință va deveni mai atractivă pentru elevi prin înțelegerea modului în care resursele naturale legate de apă şi de sol trebuie gestionate în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, în contextul progresului urbanistic şi a creşterii demografice.

O atenție deosebită se va acorda activității de consiliere profesională şi de orientare în carieră prin care elevul va beneficia de asistență de specialitate pentru a decide în mod informat şi corect viitorul parcurs universitar, în corelație cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere.

Pe lângă activitățile de învățare propriu-zisă vor fi derulate activități recreative și culturale prin vizionarea unor filme specifice domeniului și prin tururi virtuale în diferite locații ale universității dar și la obiective turistice din Iași care vor conduce la o mai bună cunoaştere a patrimoniului artistic şi cultural al Iaşului universitar şi vor face să fie mai mult apreciate perspectivele pe care viața de student le presupune.
Detalii suplimentare pe site-ul www.uaic.ro și nu rata perioada de înscriere!

Centrul de învățare al UAIC - activități săptămâna 25-29 mai 2020

Centrul de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită să participați la activitățile organizate în săptămâna 25-29 mai (pregătirea și susținerea lucrării de licență; practicarea activităților fizice sportive în mod independent; managementul proiectelor; învățarea academică eficientă; activități remediale; optimizarea timpului pentru învățare etc.), pentru care puteți opta prin accesarea link-ului de mai jos:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel9nmz8KpvXerUmKZxf1vf34LGAw0r8QyVcSxOpnWlz2h2sQ/viewform?fbclid=IwAR3zsDi0NvHnM8BU-WFTVes8eJQdSICuAMs-KVBNxOzKoHsr1UHhbUz2Oeo

De asemenea, vă rugăm să vă înscrieți la cursurile dorite până la ora 20:00 a zilei precedente derulării activității/lor selectate. Ulterior înscrierii, veți fi contactați de către tutori prin e-mail sau/și telefon/sms, în ziua cursului ales.

Suntem acasă, cu voi!

 

100657157 706837643452934 8297725456929521664 n

Precazare 2020-2021

Studenţii înmatriculați la studiile universitare de licenţă, master şi doctorat (cu excepția anilor terminali), care doresc obţinerea unui loc de cazare în căminele universităţii pentru anul universitar 2020-2021, se vor înscrie on-line, prin completarea formularului de mai jos până la data de 31.07.2020.

NU este necesară completarea formularului de mai jos de către candidaţii la admitere pentru anul I, 2020-2021 deoarece, pentru aceştia, opţiunile pentru cazare sunt înregistrate în fişa de admitere.

 

Conform art. 36, din cadrul “Regulamentului serviciilor pentru studenţi”, secţinea “Cazare”, - “studenţii care nu completează tabelul de cazare, se consideră, din oficiu, că nu solicită un loc în căminele studenţeşti". 

  • Înscrierea on-line este OBLIGATORIE pentru categoriile de studenţi menţionate mai sus.
  • Nu vor fi acceptate cereri  de cazare sosite pe e-mail sau care depășesc data limită anunțată pe site.

 

Studenţii care solicită cazare pe criterii medicale, sociale sau alte criterii precum şi studenţii familişti, VOR COMPLETA şi formularul selectând ultimul câmp corespunzător, şi vor depune şi un dosar la facultate până la 15.07.2020

 

 

 

Comisia de cazare

 

precazare3

În atenţia studenţilor care doresc să susțină examene restante în sesiunea iunie 2020

Studenţii care au discipline nepromovate din semestrele anterioare şi care doresc să le susţină în perioada de restanţe (15-21 iunie pentru studenţii din anii terminali licență/master, respectiv 22-28 iunie pentru ceilalți studenți licență/master) sunt rugaţi să completeze această cerere.

DATA LIMITĂ: 29 MAI 2020

După această dată, se va întocmi lista studenţilor care doresc să susţină restanţe, listă ce va fi înaintată cadrelor didactice în vederea stabilirii reevaluarii on line.

 

Pentru probleme de completare se poate scrie la adresa adrian.chiorescu@uaic.ro

 

Serviciul pentru Studenți și Absolvenți (SSA) din cadrul UAIC organizează, în perioada 11-15 mai 2020, Săptămâna Națională a Voluntariatului

Săptămâna Națională a Voluntariatului este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului și de apreciere publică a voluntarilor din România, inițiat și coordonat de către Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, începând cu anul 2002 și implementat în colaborare cu parteneri precum ONG-uri și instituții care lucrează cu voluntari sau coordonează centre de voluntariat.

Pentru că noi, la SSA, lucrăm cu voluntari și încurajăm spiritul voluntariatului în rândul studenților UAIC, vă rugăm să transmiteți următoarea invitație, studenților cu care desfășurați activități în Programul de tutoriat:

TRAININGURI ȘI EVENIMENTE ONLINE - PE TEMA VOLUNTARIATULUI

1. TRAINING - Marți, 12 mai, ora 14:00 (Trainer: Alma Andrei)
Importanța voluntariatului în dezvoltarea personală și profesională

Înscrieri, aici: https://bit.ly/traininguriSSA

 

2. TRAINING - Miercuri, 13 mai, ora 14:00 (Trainer: Alma Andrei)
Voluntariatul, ca sursă a stării de bine

Înscrieri, aici: https://bit.ly/traininguriSSA


3. EVENIMENT DE CARIERĂ - Miercuri, 13 mai, ora 17:00
La ceai cu un profesionist

Invitații cu care vei putea avea discuții informale, în cadrul acestei ediții online, sunt:

  • Valentin DARII – Realizator emisiuni radio și Voluntar JCI
  • Georgiana VIERU – PR&Fundraising Coordinator la Fundația Serviciilor Sociale Bethany
  • Valentin ȚOC – Community builder la Rubik Hub Piatra Neamț

Înscrieri, aici: http://bit.ly/formslaceai15

 
4. TRAINING - Vineri, 15 mai, ora 14:00 (Trainer: Alma Andrei)
Networking. Voluntariatul și relațiile sociale

Înscrieri, aici: https://bit.ly/traininguriSSA