Facultatea de

Geografie și Geologie

Selecție studenți pentru activitate de call center pentru admitere

Pentru o mai buna desfasurare a admiterii din acest an vom avea, in cadrul unui proiect al Universitatii, o activitate de call center care va fi desfasurata de catre studenti de la toate cele 3 cicluri de studiu. Studentii implicati in aceasta activitate vor primi o bursa in valoare de 580 lei/luna pentru doua luni (iulie si septembrie).

Va atasez anuntul de selectie si documentele care trebuie completate de studenti pentru a participata la selectie.

Va multumesc,

Conf.Univ.Dr. Romeo ASIMINEI

Masteratul Didactic acreditat in domeniul stiintelor educatiei

Studentii specializarilor de Geografie de la Facultatea de Geografie si Geologie se pot inscrie pe locuri bugetate la Masteratul Didactic acreditat in domeniul stiintelor educatiei organizat de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.

Mai multe detalii la https://www.psih.uaic.ro/ si https://www.psih.uaic.ro/master-didactic/

Master Didactic.2021 ok

 

Prezentarea oportunităților de angajare oferite de Serviciul de Informații Externe

Anunţ preluat de pe https://360.uaic.ro/blog/2021/06/18/prezentarea-oportunitatilor-de-angajare-oferite-de-serviciul-de-informatii-externe/

 

Serviciul de Informații Externe organizează la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o prezentare a oportunităţilor de carieră oferite de instituţie.  Evenimentul va avea loc miercuri,  23 iunie 2021, ora 12.00, în Sala Senatului (Corp A, et. I) și sunt așteptați studenții UAIC din ultimul an de studiu (licența, master, doctorat).

Dacă ești interesat să afli detalii privind posibilitatea dezvoltării unei cariere în Serviciul de Informaţie Externe, te rugăm să confirmi prezența la acest eveniment la adresa de email resurse_umane@dci.ro.

Procedură selecţie ARACIS - evaluatori internaţionali

>>> Adresa ARACIS

Laboratorul de Geografie - (Întâlnirea 2) - Uniunea Europeană - Repere Geografice

Facultatea de Geografie și Geologie are plăcerea de a invita publicul larg, iubitorii de geoștiințe, elevi, profesori, studenți și practicieni în domeniu la o serie de întâlniri online (în fiecare miercuri de la ora 18.00) ce vor aborda provocări contemporane de geografie. Întâlnirile online vor fi sub forma unei prezentări de 50 minute urmate de dezbateri și discuții.

A doua întâlnire - "Uniunea Europeană - Repere Geografice" va fi susținută și moderată de lect. dr. Ionel Boamfă, în data de 23 iunie de la ora 18.00.
Linkul de conectare la această sesiune va fi trimis pe emailul personal, după ce vă înregistrați în formularul de mai jos:
 

Vă rugăm trimiteți acest formular persoanelor pasionate de geografie și de subiectul temei propuse și vă așteptăm cu mare interes.

Departamentul de Geografie - UAIC Iași

 

 

Uniunea Europeana Repere Geografice

Testări lingvistice la Facultatea de litere (pentru viitorii doctoranzi)

Stimate colege, stimati colegi,

pentru mai buna organizare a activitatii de testare pentru obtinerea atestatelor in vederea inscrierii la Scolile doctorale si pentru evitarea aglomerarii chiar inainte de sesiunea de inscriere,  va rugam sa informati candidatii care opteaza pentru limba engleza ca sint programate testari pe toata durata verii, sperind intr-o distributie mai uniforma a solicitarilor.

Datele necesare la: 

Appels à candidature/projets/communications en cours de l’Agence Universitaire de la Francophonie

Chère Madame / Cher Monsieur,

Nous vous prions de bien vouloir trouver en pièce-jointe un tableau récapitulatif comprenant les différents appels à candidature/projets/communications en cours de l’Agence Universitaire de la Francophonie, à savoir :

  1. Appel à projets international AUF COVID-19.2
  2. Programme de mobilités Sud-Sud : doctorant·e·s et post-doctorant·e·s en sciences environnementales
  3. L’AUF lance un dispositif de labellisation pour son 60ème anniversaire
  4. Premières Assises de la Francophonie Scientifique : Appel à communications
  5. Appel à candidature : 5ème édition du Prix El Fassi
  6. Concours international d’entrepreneuriat étudiant : 60 secondes pour convaincre
  7. Appel à candidature, 2ème édition : Label francophone de l’innovation responsable

 

Nous vous remercions par avance de leur diffusion dans le cadre de votre établissement et restons à votre disposition pour toute information supplémentaire.

 

Cordialement,

 

 

 

Logo AUF


1er réseau universitaire au monde

Mihaela ALION
Chargée de projets
Europe centrale et orientale

1, bd. Schitu Magureanu
050025 Bucarest, Roumanie
Tél : +40 21 312 12 76

Facebook | Twitter | LinkedIn | YouTube
www.europe-centrale-orientale.auf.org

Laboratorul de Geografie - (Întâlnirea 1) - Schimbări climatice globale

Facultatea de Geografie și Geologie are plăcerea de a invita publicul larg, iubitorii de geoștiințe, elevi, profesori, studenți și practicieni în domeniu la o serie de întâlniri online (în fiecare miercuri de la ora 18.00) ce vor aborda provocări contemporane de geografie. Întâlnirile online vor fi sub forma unei prezentări de 50 minute urmate de dezbateri și discuții.

Prima întâlnire - "Schimbări climatice globale" va fi susținută și moderată de conf. dr. Lucian Sfîcă, în data de 16 iunie de la ora 18.00.

Linkul de conectare la această sesiune va fi trimis pe emailul personal, după ce vă înregistrați în formularul de mai jos:
 

Vă rugăm trimiteți acest formular persoanelor pasionate de geografie și de subiectul schimbări climatice globale și vă așteptăm cu mare interes.

 

Cu bine,
Departamentul de Geografie - UAIC Iași

 

afis schimbari climatice globale

Serviciul de Informații Externe: alege să faci parte dintr-o echipă de elită în slujba României

Anunț preluat de pe https://360.uaic.ro/blog/2021/06/10/serviciul-de-informatii-externe-alege-sa-faci-parte-dintr-o-echipa-de-elita-in-slujba-romaniei/

 

Serviciul de Informații Externe, instituție de stat specializată în domeniul informațiilor externe, selecționează, în vederea încadrării, studenți din ultimul an de licență, masteranzi și doctoranzi cu un potențial de dezvoltare profesională și nivel ridicat de pregătire educațională  și care doresc să-și valorifice cunoștințele de psihologie, tehnice sau operative.

De ce S.I.E.? Pentru că noi nu oferim doar un job, ci o carieră în adevăratul sens al cuvântului.

Vei face parte dintr-o echipă pentru care patriotismul, profesionalismul și simțul datoriei nu reprezintă doar noțiuni abstracte, ci chiar fundamentele vieții pe care am ales-o. Da, suntem o echipă. O echipă de profesioniști ai secretului, o echipă care se ocupă cu spionajul pentru apărarea României și a concetățenilor noștri. Ca ofițeri de informații alegem să rămânem anonimi pentru ceilalți, pentru că doar astfel putem derula operațiunile necesare pentru protejarea și promovarea intereselor României.

Suntem o echipă în care, indiferent de rolul pe care îl avem în organizație – specialist în limbi străine, recrutor, informatician, analist – depunem toate eforturile pentru a asigura tot ceea ce alții apreciază ca fiind normalitate.

 Ai îndoieli cu privire la o astfel de carieră? Foarte bine, înseamnă că ai o gândire critică și, alături de inteligență, acestea sunt principalele noastre arme. Nu căutăm un James Bond, pentru că James Bond nu există, iar dacă ar exista probabil nu ar face față provocărilor internaționale actuale. Întrun climat internațional extrem de volatil, în care riscurile din online se suprapun celor din offline, căutăm colegi dispuși să acumuleze cunoștințe și să depună eforturi constante pentru perfecționarea propriilor abilități, în slujba României.

Pentru a-ți crea o imagine despre S.I.E., accesează acum site-ul www.SIE.ro!

Alege să fii unul dintre cei care influențează cursul evenimentelor, nu un spectator al acestora!

Persoanele interesate pot completa, cu informații cât mai detaliate, aplicația de angajare disponibilă pe site-ul SIE (www.sie.ro) sau pot transmite CV-uri la următoarea adresă: resurse_umane@dci.ro

Te așteptăm în echipa S.I.E.!